SEMNEAZĂ PETIȚIA!

Centrul de Resurse Juridice a inițiat pe 24 martie o petiție adresată Comisliilor Județene prin care solicităm sprijin în dotarea cu echipamente de protecție a centrelor dedicate persoanelor vulnerabile, pentru protecția beneficiarilor și a angajaților care le poartă de grijă.

Vă rugăm să citiți, să semnați și să distribuiți petiția mai departe:

Către: Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Tuturor Consiliilor Județene din țară.

CEREM PROTECȚIE COMPLETĂ PENTRU CEI MAI VULNERABILI! #covid19

Dotați ACUM cu materiale de protecție complete angajații din toate azilele, centrele pentru persoane cu dizabilități și secțiile de psihiatrie!

În acest moment în România funcționează 539 azile pentru 23.196 de vârstnici, 442 centre pentru persoane cu dizabilități care oferă asistență unui număr de aproximativ 18.000 rezidenți, iar alte aprox 150 000 de persoane sunt internate anual în cele 12.000 de paturi din 50 de secții și spitale de psihiatrie din România.

Toate aceste zeci de mii de persoane, închise în instituții medicale și sociale și aflate în categoria cu risc zero în fața COVID-19, depind în totalitate de serviciile de asistență. Nu pot fi pur și simplu externați sau trimiși acasă! Trebuie maxim protejați pentru sănătatea lor, a angajaților și a comunităților din care aceștia provin.

Angajații acestor centre (marea majoritate supraaglomerate și cu condiții de igienă precare), precum și cei care asigură serviciile atât de necesare supraviețuirii rezidenților dependenți de sistem (de la distribuire hrană, consumabile etc), trebuie să primească URGENT materiale de protecție complete!

Nu ne permitem ca în astfel de centre să apară focare ca cele din Spania sau Statul Washington, unde rezidenții au fost decimați din cauza slabelor măsuri de protecție și a lipsei de reacție a autorităților. Deja avem un caz foarte grav la Spitalul Obregia și acesta este abia începutul!
Nu îi sacrificați pe cei mai vulnerabili și pe cei care le poartă de grijă zi de zi!