CRJ primește donații în telefoane și tablete pentru centrele rezidențiale

8.05.2020

Dragi prieteni, Centrul de Resurse Juridice (CRJ) ține legătura în permanență cu rezidenţi și angajați din sute de centre pentru persoane cu dizabilități sau vârstnici din țară. De la începutul stării de urgență, de când nu am mai putut continua monitorizarea independentă pe care o derulăm din 2003, am menținut legătura prin telefon cu centrele.

Astfel, am identificat zeci de cazuri pe care le-am adresat: unele pe cale juridică (prin sesizări, plângeri, scrisori către autorități etc.), altele prin asistență psihologică sau juridică. Vrem să ajungem la cât mai mulţi rezidenţi din cât mai multe centre.

Sunt peste 30.000 de adulţi cu dizabilităţi şi vârstnici în aproape 1000 de centre rezidenţiale şi pentru vârstnici. Aproximativ 5000 de copii şi tineri cu dizabilităţi. Atât noi, cât şi familiile şi prietenii lor, vrem să îi auzim şi să îi vedem că sunt bine şi în siguranţă. Familiile lor se află de multe ori în imposibilitatea de a intra în contact cu rudele instituționalizate.

 

???Pe scurt: facem un apel către cei care aveți telefoane sau tablete de care nu mai aveți nevoie. Noi le dotăm cu cartele SIM și le trimitem în centre. Dacă aveți prin casă așa ceva sau cunoașteți firme care sunt dispuse să doneze astfel de aparate Centrului de Resurse Juridice în scopul pe care l-am enunțat mai sus, vă rugăm să ne scrieți (0728 112 187 / office@crj.ro) sau să le trimiteți prin curier la adresa: str. Arcului nr. 19, Sector 2, București, 021032.

Va fi bucuria noastră să vă dăm de veste unde a ajuns telefonul sau tableta donată de voi! ??

Mulțumim tare mult!
Nu uitați să distribuiți apelul nostru